Valea Screzii

Valea Screzii

Acest episod nefericit a prilejuit o prima initiativa a grupului nostru de prieteni, in plenul sau, momentul de inceput in care am facut ceva impreuna.

Am aflat din presa despre intamplarea cumplita prin care comunitatea Asociatiei ProVita, infiintata de preotul Nicolae Tanase (si care, potrivit presei, adaposteste La Valea Plopului peste 200 de copii orfani sau proveniti din familii cu probleme sociale, copii abandonati, femei gravide si mame care se afla in situatii dificile), a ramas peste noapte, in urma unui incendiu cumplit, fara alimente, fara haine, fara adapost.

Eram cu totii foarte impresionati, miscati de povestea aceasta atat de trista, puternic mediatizata, si ne-am hotarat sa ajutam. Nu am facut nimic „oficial”. Ne-a luat foarte putin timp sa ne organizam asa ca, in prima Sambata de dupa nefericitul incident in care bucataria si dependintele celor 200 de copii din Valea Screzii s-au transformat in cenusa, am inghesuit intr-o duba tot ce am putut strange de la noi, de la prieteni, colegi si am plecat catre acei copii.
Am reusit sa strangem multi saci plini cu haine si jucarii, dar si bani cu care am cumparat cateva lazi cu portocale, dulciuri, ulei, zahar, fasole, orez…
Am fost foarte impresionati sa gasim acolo zeci de alti oameni din zone diferite ale tarii, veniti toti cu acelasi gand de a ajuta cei peste 200 de copii, de a le readuce zambetul pe buze, de a face ca ei sa treaca mai usor peste cele intamplate.
Mai jos gasesti cateva fotografii care poate te vor indemna sa ni te alaturi. 🙂

Leave a Reply