Petronela

Despre Petronela am aflat în cadrul proiectului pe care îl avem la Așezământul Social „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Am întrezărit o fetiță frumușică, timidă, care stătea tot timpul ascunsă. Curiozitatea ne-a făcut să ne interesam și să aflam povestea tristă a acesteia.
În urma unui accident stupid, un traumatism în zona lombară, a început să meargă cu greutate și să nu mai simtă când are nevoie la toaletă. Tratamentul a rezolvat prima dintre probleme, însă a rămas cealaltă. La cei 6 anișori, purta pampers și părea că își va trăi viața sub acest stigmat.
Am refuzat să stam pasivi și să credem că nu se mai poate face nimic și am apelat la dna. doctor Mihaela Tobescu, medic primar neuropsihiatrie infantilă și neurologie – un om deosebit căruia îi mulțumim din suflet – care în urma unui RMN i-a recomandat să meargă la centrul de recuperare de la Gura Ocniței, unul dintre cele mai bune centre de recuperare din țară. După câteva serii a câte trei săptămâni de recuperare, Petronela a renunțat la pampers, este un copil normal, vesel, tenace, care așteaptă cu nerăbdare să înceapă școala.

Dorim să le mulțumim doamnei doctor Mihaela Tobescu, doamnei doctor Tomsa Elena și centrului de recuperare de la Gura Ocniței care prin pasiunea, dăruirea și omenia de care au dat dovadă, au făcut posibilă recuperarea Petronelei.